Wakame (Undaria pinnatifida) jūros dumblių salotos 150g

4.50

Neturime

Wakame jūros dumbliai auga laukinėje gamtoje ant uolų ir akmenų, o taip pat yra auginami ūkiuose. Žali wakame lapai savo forma yra panašūs į siūlus ir užauga iki 2 metrų ilgio.

Wakame jūros dumbliai yra malonaus saldoko skonio ir šiek tiek primena špinatus. Wakame salotos paprastai patiekiamos kaip šaltas užkandis, jos puikiai dera prie patiekalų su ikrais.

Naudingosios jūros dumblių savybės žinomos dar nuo senų laikų. Jūros dumbliai sėkmingai naudojami kosmetologijoje, kulinarijoje ir medicinoje.
Wakame jūros dumbliai yra jodo, geležies, magnio, mangano, natrio, kalio, kalcio ir cinko šaltinis, o taip pat jų sudėtyje yra vitaminų A, B, C, E, PP, K ir nesočiųjų riebalų rūgščių, tame tarpe ir omega-3.

Hokaido (Japonija) universiteto mokslininkai nustatė, kad wakame sudėtyje yra fukoksantino – riebalų deginimo medžiagos.

Wakame jūros dumbliai teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemos veiklą, gerina kraujotaką ir padeda išvalyti kraują bei atjauninti organizmą. Jie taip pat pagerina skydliaukės funkcionavimą, normalizuoja virškinimą, stiprina imunitetą ir turi priešuždegiminių savybių.

Sudedamosios dalys:
plunksninė undarija (Undaria pinnatifida) 78%, agaro užpildas, juodieji grybai (Auricularia polytricha), cukrus, čili pipirai, sezamo sėklos, fruktozės sirupas, druska, sezamų aliejus, sojų padažas (sojų pupelės, vanduo, kviečiai, druska), ryžių actas, vanduo, dažikliai: E102, E133, konservantai: kalio sorbatas, natrio benzoatas. Kilmės šalis: ne ES. Pagaminta Vokietijoje.