You are currently viewing Pavasario menas

Pavasario menas

Pasta “al dente” su špinatais ir vaivorykštinių upėtakių ikrais.


Vaivorykštinių upetakių ikrai puikiai tinka grietinėlės padažams pagardinti. Jie suteikia pikantiškumo ir lengvo kartumo Jūsų patiekalui bei puikiai dera su baltu sausu vynu.


3 porcijoms Jums reikės:
Vaivorykštinių upetakių ikrų – apie 100 g
Pastos iš kietųjų kviečių – apie 300 g
Grietinėlės 30% riebumo (galima ir mažesnio riebumo) – 100-150 g
Balto sauso vyno – 50 g
Saujos šviežių špinatų
1/2 nedidelės cukinijos
Poros šaukstelių alyvogių aliejaus ir porą skiltelių česnako
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį


Pasta. Sūdytame vandenyje išsivirkite pastą. Ji turi buti tvirta ir nepervirta “al dente”.


Padažas. Į keptuvę supilkite nedidelį kiekį alyvogių aliejaus, apkepkite špinatus. Po to įpilkite vyno. Ir galiausiai, įpilkite grietinėlę. Druska bei pipirai pagal skonį. Į padažą pridėkite pastą. Sumaišykite. 


Cukinija. Į atskirą keptuvę pilkite tyro alyvuogių aliejaus, įdėkite porą skiltelių česnako, pakaitinkite iki geltonumo ir pašalinkite skiltelius. Ant didelės ugnies apkepkite supjaustytą (“slice”) cukiniją (apie 1 min). Druska bei pipirai pagal skonį.


Kai pasta ir cukinija jau išdėstyti ant lėkštės, seka finalinis gardžiausias etapas – į pastą pridedami vaivorykštinių upetakių ikrai.


Skanaus!


Su meile,
IKORKA

Parašykite komentarą