
Vaivorykštinių upetakių ikrai puikiai tinka grietinėlės padažams pagardinti. Jie suteikia pikantiškumo ir lengvo kartumo Jūsų patiekalui bei puikiai dera su baltu sausu vynu.
3 porcijoms Jums reikės:
Vaivorykštinių upetakių ikrų – apie 100 g
Pastos iš kietųjų kviečių – apie 300 g
Grietinėlės 30% riebumo (galima ir mažesnio riebumo) – 100-150 g
Balto sauso vyno – 50 g
Saujos šviežių špinatų
1/2 nedidelės cukinijos
Poros šaukstelių alyvogių aliejaus ir porą skiltelių česnako
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį
Pasta. Sūdytame vandenyje išsivirkite pastą. Ji turi buti tvirta ir nepervirta “al dente”.
Padažas. Į keptuvę supilkite nedidelį kiekį alyvogių aliejaus, apkepkite špinatus. Po to įpilkite vyno. Ir galiausiai, įpilkite grietinėlę. Druska bei pipirai pagal skonį. Į padažą pridėkite pastą. Sumaišykite.
Cukinija. Į atskirą keptuvę pilkite tyro alyvuogių aliejaus, įdėkite porą skiltelių česnako, pakaitinkite iki geltonumo ir pašalinkite skiltelius. Ant didelės ugnies apkepkite supjaustytą (“slice”) cukiniją (apie 1 min). Druska bei pipirai pagal skonį.
Kai pasta ir cukinija jau išdėstyti ant lėkštės, seka finalinis gardžiausias etapas – į pastą pridedami vaivorykštinių upetakių ikrai.
Skanaus!
Su meile,
IKORKA