
3 porcijoms Jums reikės:
Juodųjų sibirinio eršketo ikrų – 50 g
Spagečių iš kietųjų kviečių – apie 250-300 g
Grietinėlės 30% riebumo – 300 ml
Skaidraus sultinio – 150 ml
Sauso šampano – 75 ml
Čiobrelio šakos – 1 vnt.
Žiupsnelio maltų muskato riešutų
Sviesto – 15 g
Baltojo vyno acto – 1/2 v.š.
Kukurūzų krakmolo – 1 a.š.
Cukraus pudros – 1/2 a.š.
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį
Spagečiai. Sūdytame vandenyje išsivirkite spagečius (virti tiek laiko, kiek pažymėta ant pakuotės), paprastai 7-8 min. Jie turi buti tvirti ir nepervirti “al dente”.
Padažas. Sultinys turi būti užviręs, tada praskiestas šampanu, pagardintas muskato riešutais ir čiobreliu. Po to 1/4 šio turinio išgarinama ant stiprios ugnies. Vėliau įpilama 150 ml grietinėlės ir viriama dar 5 minutes. Pridedami ir gerai išmaišomi sviestas, prieskoniai ir actas. Paskutinis etapas – sutirštinti padažą. Atskiram indelyje sumaišyti dar 150 ml grietinėles su 1 a.š. kukurūzų krakmolo ir 1/2 a.š. cukraus pudros. Įpilti į bendrą indą, sumaišyti ir dar kelias minutes pakaitinti.
Kai spagečiai jau išdėstyti ant lėkštės, jie užpilami karštu šampano ir grietinėlės padažu, ir, galų gale, seka finalinis gardžiausias etapas – į spagečius pridedami sibirinių eršketų ikrai.
Skanaus!
Su meile,
IKORKA