Tobulas Poke receptas su Wakame jūros dumblių salotomis

Poke – tai itin išpopuliarėjęs pasaulyje Havajų virtuvės patiekalas, tradiciškai gaminamas su marinuotu tunu. Šiuo metu yra daugybė pačių įvairiausių Poke variacijų – su marinuota lašiša, vištiena, jūros gėrybėmis, o veganiška versija – su sojų varške tofu.

3 porcijoms Poke Jums reikės:

Ryžiams:
Ryžių sušiams gaminti – 300 g
Ryžių acto – 40 ml
Druskos – 1 a.š.
Cukraus – 2 a.š.
Vištienai:
Vištienos krūtinėlių
(didesnių) – 2 vnt
Sojos – 5 v.š.
Vištų kiaušinio – 1 vnt
Pipirų pagal skonį
Nerafinuoto cukraus – 3 a.š.
Ryžių miltų
Papuošimui:
Wakame salotų – 150 g
Ridikėlių – 4 vnt
Agurko (mažesnio) – 1 vnt
Edamame sojos pupelių
Špinatų lapų
Sezamo sėklų

Paruošimas

Vištieną gerai praplaukite, pjaukite iki vidutinio dydžio gabaliukų. Įdėkite į gilesnę lėkštę, įpilkite sojos, kiaušinio, pridėkite cukraus ir pipirų. Gerai išmaišykite. Uždenkite ir padėkite marinuotis 20 min į šaldytuvą. Po 20 min, vištienos gabaliukus
apvoliokite ryžių miltuose ir kepkite sezamų aliejuje ant vidutinės ugnies. Patikrinkite ar vištiena visiškai iškepta, prapjaudami storesnį gabaliuką, ji turi būti balta ir pluoštinė.
Kelis kartus praplaukite sušį ryžius, kol vanduo taps skaidrus. Proporcija ryžių su vandeniu 1:1 virkite vidutiniame puode, atsižvelgiant į laiką, nurodytą ant pakuotės. Nuimkite nuo ugnies ir palikite uždengtus 15 minučių. Tada išmaišykite ryžius ir palikite uždengtus dar 5 minutes. Įpilkite ryžių acto sumaišyto su druska ir cukrumi, išmaišykite silikonine mentele, palikite šiltoje vietoje.
Poke patiekiamas gilioje lėkštėje. Pirmiausiai dedami ryžiai, po to daržovės – pjaustyti agurkai ir ridikeliai, Wakame salotos, Edamame pupeliai, špinatų lapai. Ir galų gale vištienos gabaliukai, ant kurių užpilamas Teriyaki padažas.
Finalinis etapas – sezamo sėklos.

Skanaus!

Su meile,
IKORKA